Що можна приготувати з яловичої печінки

26.01.2024 460 3.0 0
Що можна приготувати з яловичої печінки

Найбільш затребуваним продуктом, що часто використовується майже кожного дня, вважається яловича печінка. Вона не тільки має чудовий смак, але й насичена корисними мікроелементами. З цього продукту можна приготувати багато різноманітних страв. Так, на сайті blog.comfy.ua є багато рецептів, тож кожен може вибрати найцікавіший.

ТОП найкращих страв

Щоб вибрати певний варіант, слід ознайомитись із декількома найбільш популярними рецептами.

Печінковий торт

Хоча страва і має особливу назву, готувати її нескладно. Вам потрібна печінка рецепт й крапля натхнення. Також варто підготувати такі продукти:

  • кілька цибулин;
  • борошно;
  • молоко;
  • яйця;
  • часник;
  • майонез;
  • перець та сіль;
  • соняшникова олія.

Щоб приготувати печінковий торт потрібно виконати кілька дій. Подрібнену печінку та цибулю слід змішати з іншими інгредієнтами (майонез та часник варто відкласти вбік). Повинна вийти однорідна маса.

Після цього потрібно посмажити невелику товщину млинці. Для приготування крему необхідно змішати майонез із часником. Млинці необхідно по черзі змащувати підготовленим кремом. Зверху можна прикрасити торт кропом. Печінковий торт повинен трохи постояти та просочитися кремом.

Смачна фуа-гра

Свіжа яловича печінка може бути використана для приготування смачного паштету. Щоб отримати поживний та смачний паштет, потрібно підготувати всі потрібні продукти. Це сама печінка, цибуля, вершкове масло, приправи, вино (краще червоне). Спочатку необхідно не дуже дрібно нарізати цибулю й обсмажити її на вершковому маслі. Яловичу печінку потрібно промити, нарізати на шматки. У сковорідку з цибулею варто додати трохи вина, сіль, а також перець і протушкувати ще кілька хвилин.

Що можна приготувати з яловичої печінки

Суміш зі сковороди та основу викладають в блендер та збивають протягом кількох хвилин до однорідної маси. Далі заготовляння розподіляють по формах та ставлять у духову піч на півгодини. Температура має становити від 180 до 200 градусів. Приготовлений паштет потрібно відставити на якийсь час убік, щоб він охолонув.

Як підготувати основний продукт до готування

Щоб печінка яловича вийшла смачною та поживною, її потрібно правильно готувати. Обов'язково потрібно прибирати плівку та жилки. Перед приготуванням слід солити печінку. В іншому випадку печінка віддасть весь сік і стане сухою. Та й у процесі приготування може виникнути багато труднощів. На смаження яловичої печінки йде трохи часу. Якщо збільшити час, то печінка стане досить швидко сухою та несмачною.

Купуючи яловичу печінку потрібно звертати увагу на колір та структуру.

Аватар Seo Николай Лисов
Журналист/foxsovet

Теги:страви, яловичина, печінка

Комментарии
avatar
Читайте также: