ЕКЗ або ЕКЗ або

Що таке ЕКЗ?

17.12.2019 997 0.0 0
Що таке ЕКЗ?

ЕКЗ або штучне запліднення є допоміжною репродуктивною технологією. Щорічно ця процедура допомагає безлічі пар знайти радість материнства та батьківства. Її призначають, коли є проблеми із зачаттям через певні порушення в репродуктивній системі. Саме ця технологія затребувана серед жінок віком понад 40 років, які з природних причин не можуть завагітніти природним шляхом.

Що таке ЕКЗ?

Що являє собою процедура?

ЕКЗ передбачає, що запліднення яйцеклітини відбувається поза організмом жінки. Після процедури підготовки відбувається забір яйцеклітини та сперми партнера. Після цього виконується запліднення в лабораторних умовах, а потім ембріони культивуються протягом 3-5 днів.
 

В процесі культивації лікарі досліджують ембріони на предмет наявності хромосомних хвороб, також на цьому етапі можна визначити стать майбутньої дитини. Коли повна діагностика проведена, ембріони підсаджують в матку. Жінка приймає гормональну терапію, покликану підтримувати нормальний стан для того, щоб ембріон прижився. На 12 день після перенесення можна визначити, чи настала вагітність. Вона протікає як звичайно.
 

Шанси на успіх

Багато людей чули про те, що не всі спроби екстракорпорального запліднення закінчуються вагітністю. Це так — успішними виявляються 38-45% випадків. В даному випадку, чим молодша жінка, тим більша ймовірність позитивного результату. Також на користь грає відсутність зайвої ваги.
 

Процедуру можна проводити неодноразово, адже вона повністю безпечна. Часто є ситуація, коли завагітніти вдається не з першої спроби — і це нормально.

Що таке ЕКЗ?

Етапи проведення ЕКЗ

Вся процедура ЕКЗ займе від 2 до 4 тижнів — за цей час жінка проходить етапи підготовки, проведення процедури, встановлення вагітності. Поетапно це виглядає так:
 

  • Стимуляція овуляції — жінка отримує уколи гормональних препаратів, щоб дозріло кілька фолікулів. Етап триває до 12 днів.
  • Забір дозрілих фолікулів — відбувається трансвагінальним способом, під знеболенням. На цьому ж етапі проводять і забір сперми у партнера.
  • Запліднення в штучних умовах, дозрівання в інкубаторі до п'яти днів.

Фінальний етап — переміщення ембріонів в матку. Процедура не вимагає анестезії або знеболювання. Далі потрібна гормональна підтримка. Позитивний результат можна очікувати через два тижні, коли призначають тест і проведення УЗД. Далі вагітність протікає так само, як і у жінок, що завагітніли природним способом.
 

Джерело: www.irm.ua
 

Аватар king22 Yosyp Korol
Главред/foxsovet

Теги:екз, процедура, штучне запліднення

Комментарии
avatar
Читайте также: