Діабет – що треба знати про такий діагноз та чому не можна його запускати?

27.10.2021 9711 0.0 0
Діабет – що треба знати про такий діагноз та чому не можна його запускати?

Мабуть кожна людина в сучасному світі чула такий страшний діагноз «Діабет» та мало хто дійсно розуміє, що це взагалі. Це таке хронічне захворювання, при якому підшлункова залоза не створює необхідну кількість інсуліну. Ця хвороба досі вважається однією з головних причин, чому багато людей помирають. Діабет часто призводить до таких страшних наслідків:

  • Втрата зору;
  • Ниркова недостатність;
  • Серцево-судинні захворювання;
  • Ампутація кінцівок.

Як визначити діабет у людини? Головні симптоми хвороби

Якщо діабет не контролювати, не приймати інсулін, не робити нічого зі своїм здоров’ям, то в такому разі виникає ускладнення, яке називається гіперглікемія. Цей термін означає, що в крові суттєво збільшився рівень глюкози. Це приводить до значного ураження всього організму, особливо це стосується кровоносних судин та нервів. Які симптоми показують, що людина може бути хворою на діабет та які аналізи потрібно здати?

  1. Постійне відчуття голоду та спраги.
  2. Погіршується зір.
  3. Втрачається вага тіла.
  4. Постійна втома.
  5. Підвищення виділення сечі.

Які ускладнення та ризики можуть з’явитись через діабет у людини?

Ніхто не хоче заробити собі інсульт та інфаркт, але у діабетиків є в тричі вищі шанси отримати такі захворювання. Якщо подивитись на загальну картину смертності, то люди з діабетом вдвічі частіше помирають за людей того ж віку, що не мають такої хвороби. Загалом у світі понад 6% смертей саме через діабет.

Також ця хвороба є основною причиною виникнення ниркової недостатності. Наразі по всьому світу 400 мільйонів людей мають діабет. За прогнозами вчених, кількість таких хворих буде тільки збільшуватись.

За останнє десятиліття кількість хворих в Україні збільшилась на 50%. Також 3% всіх інвалідностей в нашій країні сталися саме через діабет. Як можна допомогти собі та як проводити профілактику діабету?

  • Потрібно займатись фізичною активністю і приділяти цьому не менше трьох годин на тиждень.
  • Необхідно слідкувати за харчуванням. Важливо максимально зменшувати кількість насичених жирів та цукру в раціоні.
  • Дуже важливо підтримувати нормальну вагу тіла.
  • Головне притримуватись здорового способу життя, тому краще не палити та не вживати алкоголь, щоб не отримати ускладнень з хворобою.

Це правда, що діабет є невиліковним, хронічним та прогресуючим захворюванням. Але якщо почати вчасне лікування, то можна прожити нормальне та довге життя. Головна суть лікування в суворому контролю рівня глюкози в крові.

Щоб перевірити, чи маєте ви діабет, рекомендується проходити Check up в клініці Medialt. Раннє виявлення хвороби допоможе вам вберегтись від її згубних наслідків.

Аватар Seo Николай Лисов
Журналист/foxsovet

Теги:діабет

Комментарии
avatar
Читайте также: