Стоматит: як і чим лікувати?

29.03.2023 218 0.0 0
Стоматит: як і чим лікувати?
У деяких випадках у ротовій порожнині можуть виникати запальні процеси. Їх називають стоматитом. Стоматит супроводжується утворенням виразок та припухлостей на слизовій оболонці, а також спричиняє біль. Якщо не робити жодних дій, то ситуація може погіршитися і запалення збільшиться. Для лікування використовуються спеціальні препарати від стоматиту та деякі додаткові дії.

Особливості лікування стоматиту

Як тільки будуть встановлені основні ознаки стоматиту, слід одразу вирушити до стоматологічної клініки. Тільки фахівець зможе встановити, наскільки сильно розвинулося захворювання, які додаткові аналізи слід здати. На підставі отриманої інформації буде складено план лікування, при якому позбавитися стоматиту можна буде досить швидко. Але якщо проблема вже знайома і визначена на ранній стадії, можна самостійно знайти ефективні ліки від стоматиту.

Які ліки при стоматиті використовують?

Найбільш дієвим способом лікування, який використовують при появі стоматиту у дорослих і дітей, вважається застосування особливих медикаментів, які можна знайти серед пропозицій порталу «Здорова родина».

До складу лікарських препаратів, які підійдуть для зрошення горла, входять такі компоненти як хлоргексидин, бензилдиметил, а також фурацилін. Такі склади мають не лише антисептичну, а й бактерицидну дію.
Стоматит: як і чим лікувати?

Для обробки слизової оболонки можуть бути використані і спеціальні мазі та пасти. Для їх виготовлення застосовують такі компоненти, як полідоканол 600, діалізат, а також холіну саліцилат та хлорид цеталконію. Усі вони пройшли відповідні тестування і визнані повністю безпечними.

Якщо стоматит перейшов у важку форму, потрібно додатково проходити лікування за допомогою ефективних антибіотиків. Найкраще користуватися з цією метою засобами, які входять до групи пенециллінів.

Додаткові поради

Щоб досягти необхідного ефекту, стоматологи готують ефективний план лікування. До нього обов'язково включаються такі заходи:
  • Оскільки стару зубну щітку уражено інфекцією, її необхідно замінити. Якщо подібних дій не зробити, то вилікувати стоматит буде складно.
  • Не менше 5-7 разів слід полоскати ротову порожнину спеціальними антисептичними розчинами. Їх застосування підвищить ефективність процесу лікування, покращить загальний стан людини.
  • Потрібно відмовитися від споживання деяких продуктів. У їх перелік входять такі, як гострі приправи та перці, сіль, деякі кислі ягоди та продукти.
При виконанні всіх порад лікаря та застосуванні ефективних ліків проблему буде вирішено дуже швидко.
Аватар Seo Николай Лисов
Журналист/foxsovet

Теги:стоматит

Комментарии
avatar
Читайте также: