Офтальмологи порадили продукти для покращення здоров’я очей

20.02.2022 434 0.0 0
Офтальмологи порадили продукти для покращення здоров’я очей
Існують різні фактори, що впливають на зір, починаючи від старіння і закінчуючи генетикою. У той час як при одних захворюваннях очей можуть допомогти тільки окуляри або хірургічне втручання, при інших зір можна поліпшити, змінивши спосіб життя.

За словами фахівців Kraff Eye Institute, зміцнити здоров’я очей допоможе правильне харчування. Ключем до хорошого зору є продукти, багаті вітамінами. Офтальмологи радять звернути увагу на листову зелень, горіхи і яйця.
 

Листова зелень

Вона багата вітаміном С і лютеїном. За словами вчених, вітамін бореться з вільними радикалами, що викликають різні пошкодження очей, а також уповільнює прогресування дегенерації жовтої плями. Лютеїн, в свою чергу, корисний для сітківки, відповідає за пильність і запобігає деякі вікові захворювання органу зору.

Горіхи

Горіхи багаті білком, незамінними жирними кислотами і клітковиною. Крім того, вони містять вітамін Е, який, подібно до вітаміну С, є антиоксидантом, пов’язаним з більш повільним прогресуванням дегенерації жовтої плями. Крім цього, він гальмує патологічні процеси вікової катаракти.

Яйця

Яйця є гарним джерелом лютеїну та його ізомеру зеаксантину. За словами лікарів, у людей, які отримують достатню кількість цих каротиноїдів, ризик розвитку вікових дегенеративних змін сітківки знижується на 50%.



 
Аватар enr091 Наталия Ришко
Журналист/foxsovet

Комментарии
avatar
Читайте также: