Вінілові панелі: переваги і монтаж

05.11.2021 325 0.0 0
Вінілові панелі: переваги і монтаж

Елегантна підлога - це прикраса будинку і гордість його власника. Він може радувати і надихати кожного, хто відвідує квартиру. Тому варто подбати про те, щоб він найкращим чином відповідала дизайну і характеру інтер'єру. Коли справа доходить до вибору підлогового покриття при облаштуванні, часто виникає дилема, що вибрати. Але великим попитом користуються саме вінілові панелі. Чим зумовлена ​​така популярність?

Вінілові панелі - що це таке

Вініл або полівінілхлорид - це синтетичний матеріал, добре відомий любителям чорних грамплатівок. Вінілові планки нового покоління виготовляються в багатошаровому форматі «сендвіч», що складається з серцевини, вінілових балансувальних шарів, 3D друку, наприклад, з дерев'яною структурою і верхнім покриттям (поліуретаном або керамікою), що захищає поверхню від подряпин і УФ-променів. Також варто додати, що вінілові панелі останнього покоління мають додаткову інтегровану підкладку.

У чому ще переваги вінілових дощок?

Водонепроникність і ударостійкість

Полівінілхлорид, з якого виготовлений верхній шар панелей, - це матеріал відрізняється дуже хорошою термопластичностью і високою стійкістю до механічних пошкоджень. Підлоги LVT повністю стійкі до впливу води і пара, водопоглинання такого статі зазвичай становить 0%. Такі параметри дозволяють використовувати вінілові панелі в багатьох приміщеннях, особливо схильних до дії вологи, наприклад, на кухні або у ванній. Вони також ідеально підходять для оздоровчих салонів, спа-салонів або спортивних залів.

Вініл - звукопоглинаючий матеріал, який відмінно заглушає різні звуки кроків, ударів, скреготу і стуку, і в той же час ідеально підходить для підлог з підігрівом. Це одна з найважливіших переваг, тому що теплі підлоги є в багатьох нових будинках.

Нескользящая і антистатична поверхня

Ще одна надзвичайно важлива особливість вінілових підлог - це їх 100% антистатичні властивості. Матеріал запобігає накопиченню електричних зарядів на поверхні підлоги, які зазвичай є причиною виникнення перенапруг і пошкоджень електричного обладнання. Як антистатичні технології панелі LVT також запобігають скупчення частинок пилу на поверхні. Вони також безпечні для користувачів, оскільки володіють високими властивостями антиковзання. Ця особливість важлива в разі таких приміщень, як кухня або передпокій. Протиковзке покриття - важливий параметр, особливо з точки зору сімей з маленькими дітьми. Зрештою, безпека будинку - це пріоритет.

Вінілові панелі: переваги і монтаж

Проста збірка

Вінілову підлогу дуже легко укладати. Для цього не потрібно ні спеціальних навичок, ні обладнання. Його можна укладати на самі різні поверхні, наприклад, на цементні, керамічні та дерев'яні поверхні. Перед укладанням панелей важливо ретельно підготувати підставу. На поверхню кладуть ізолюючий мат, а потім вінілове покриття. Якщо на поверхні підлоги є нерівності, необхідно їх нейтралізувати. Для цього варто використовувати самовирівнюються стяжку, яка гарантує ідеальний ефект і не вимагає трудомісткого вирівнювання. Якщо вініловий підлогу буде укладатися на цементну поверхню, потрібно пам'ятати, що його вологість не повинна перевищувати 2%. Перед укладанням вінілового паркету слід зробити додатковий шар утеплювача, який захистить підлогу від вологи.

Після укладання вініловий підлогу гарантує елегантний і стильний візуальний ефект завдяки високоякісній системі з'єднання дощок, яка надає підлозі естетичний і однорідний остаточний вигляд.

Аватар Seo Николай Лисов
Журналист/foxsovet

Теги:монтаж, Вінілові панелі

Комментарии
avatar
Читайте также: