Redmi Note 13 5G та Redmi Note 13 Pro 5G: основні відмінності

28.02.2024 303 0.0 0
Redmi Note 13 5G та Redmi Note 13 Pro 5G: основні відмінності

Компанія Xiaomi представила оновлення своєї популярної лінійки смартфонів Redmi Note — моделі Redmi Note 13 5G і Redmi Note 13 Pro 5G. Це пристрої середнього цінового сегменту, розраховані на масового споживача. Давайте детально розберемо відмінності смартфонів.

Дизайн і якість збірки

Базовий Redmi Note 13 5G продається в тонкому і стильному корпусі з пластику, що забезпечує легку вагу. Рамки навколо дисплея мінімальні, а конфігурація камер гнучка — їх можна зручно використовувати в різних ракурсах. Присутній і 3,5-мм аудіороз'єм. Смартфон захищений від потрапляння вологи та пилу за стандартом IP54. Доступні колірні варіанти для Xiaomi Redmi Note 13 5G:

  1. Stealth Black;
  2. Prism Gold;
  3. Arctic White.

У Redmi Note 13 Pro 5G ті ж компактні габарити та ергономічний дизайн. Відмінності в тому, що тут застосовано захисне скло Corning Gorilla Glass Victus підвищеної міцності. Крім того, сканер відбитків пальців інтегрований в екран. Кольори корпусу: Midnight Black, Coral Purple та Arctic White.

Дисплей

В обох моделях встановлено AMOLED-дисплей діагоналлю 6,67 дюйма, що забезпечує яскраві та контрастні кольори, широкі кути огляду. Дисплей базової версії отримав роздільну здатність FHD+, щільність точок на дюйм становить 394. Максимальна яскравість — 1000 ніт, а частота оновлення — 120 Гц. Екран захищений склом Corning Gorilla Glass 5. Redmi Note 13 Pro 5G оснащений екраном з поліпшеними характеристиками: роздільна здатність становить 1,5K, щільність — 446 пікселів, яскравість — 1800 ніт. Підтримуються технології Dolby Vision. Захисне покриття — Gorilla Glass Victus.

Продуктивність

У Redmi Note 13 5G встановили 8-ядерний процесор MediaTek Dimensity 1080 з тактовою частотою до 2,6 ГГц. Графічний прискорювач Mali-G68 MC4. Це доволі продуктивна мобільна платформа для вирішення повсякденних завдань. У Redmi Note 13 Pro 5G використовується більш потужний чип Qualcomm Snapdragon 7 Gen 2, виготовлений за 4-нм техпроцесом. Він включає 8 ядер із частотою до 2,7 ГГц і графіку Adreno 662. Таке рішення забезпечує високу продуктивність та енергоефективність.

Камери

У базовому смартфоні встановлено основну камеру із сенсором 108 Мп і два додаткові датчики — ультраширококутний 8 Мп і макрокамеру 2 Мп. У Redmi Note 13 Pro 5G основний модуль отримав оптичну стабілізацію зображення (OIS) і електронну стабілізацію (EIS). Це дає змогу робити різкі знімки під час знімання з рук і стійкі відеоролики в русі. Крім того, у преміальній моделі збільшено сенсор до 200 Мп, що дає більш детальне зображення.

Висновок

У Redmi Note 13 Pro 5G реалізовано цілу низку помітних поліпшень порівняно з базовою моделлю. Водночас смартфон коштує дорожче. Тому вам вирішувати, наскільки принципові перераховані характеристики та чи відповідає цінова різниця споживчій цінності, яку ви купуєте.

Аватар enr091 Наталия Ришко
Журналист/foxsovet

Комментарии
avatar
Читайте также: