Особливості вибору розсувних дверей

25.02.2024 1064 5.0 0
Особливості вибору розсувних дверей

Розсувні міжкімнатні двері – це унікальний предмет інтер'єру, який може суттєво змінити зовнішній вигляд будь-якої кімнати. Однак для того, щоб такі двері ідеально підійшли для конкретної кімнати, необхідно враховувати велику кількість факторів. В першу чергу рекомендується вивчити каталог розсувних дверей, визначити який саме тип конструкції необхідний у конкретному випадку. Після цього можна купити розсувні двері за доступною вартістю.

На що звернути увагу при виборі розсувних дверей

Розсувні міжкімнатні двері значно складніше в експлуатації, ніж класичні дверні полотна, при цьому вони також мають складнішу конструкцію, що теж необхідно враховувати. При виборі оптимально підходить моделі необхідно звертати увагу на:

  • наявність замку. Більшість моделей не мають замка, що не дозволить закривати кімнату зсередини. Деякі моделі оснащуються невеликим замком на кшталт простої поворотної клямки;
  • надійність і стійкість до впливів. Більшість розсувних моделей виготовляються з дуже легких матеріалів, які не здатні забезпечити достатній рівень захисту від механічних впливів та вологи. Якщо потрібна міцна і надійна конструкція, необхідно звертати увагу на моделі, виготовлені з більш щільної деревини, або з пластику;
  • кількість циклів відкриття/закриття. Через складність та особливості конструкцій розсувні двері менш надійні. Рекомендується вибирати моделі із середнім показником розрахункової кількості циклів відкриття/закриття, інакше при активній експлуатації механізм швидко вийде з ладу.
Особливості вибору розсувних дверей

Технічні особливості при встановленні

Важливо враховувати, що для встановлення міжкімнатних розсувних дверей необхідно значно більше вільного простору, ніж при установці класичних дверей. У першу чергу це обумовлено необхідністю установки напрямних, на яких будуть розташовуватися полотна, вони можуть бути розміщені як вгорі, так і внизу. їх розміщення. Перед установкою самих розсувних дверей монтується спеціальний блок, в якому встановлюються полотна. Блок обробляється декоративними матеріалами, щоб він зливався з навколишнім інтер'єром.

Найчастіше двері такого типу встановлюють на вході у вітальню, тому що там є велика кількість вільного простору. Врахувавши усі моменти, ви зможете купити та обрати двері, які послугують не один рік своєму господарю.

Аватар Seo Николай Лисов
Журналист/foxsovet

Теги:розсувні двері, Дизайн

Комментарии
avatar
Читайте также: