Особливості цементу та його різновидів

10.02.2020 1158 0.0 0
Особливості цементу та його різновидів
У будівельній галузі цемент використовується всюди і вважається незамінним. Його використовують при підготовці різноманітних сумішей, а також розчинів. Нерідко застосовують цемент і при підготовці різних будівельних матеріалів і конструкцій.

Ключові особливості цементу

Безсумнівно, придбати якісний цемент нескладно. Для цього можна звернутися до перевіреного постачальника, наприклад, в компанію Каскад Бетон. Але перед тим, як купувати цемент, слід ознайомитися із його складом.
Для підготовки цементу обов'язково застосовуються такі компоненти, як гіпс, а також клінкер і додаткові складові. При цьому основні властивості, а також марку цементу, зумовлює безпосередньо то, наскільки якісний клінкер використовується.

Раніше виробники користувалися вологим і сухим клінкером. Тепер же використовують, як правило, тільки сухий. Обумовлено це тим, що обробляти його значно простіше. Адже випал і переробка не займає багато часу.

Цемент може поставлятися в різних за обсягом мішках (25, 50 кг і більше). У разі якщо цемент планує придбати компанія, то обсяги можуть бути іншими.
Особливості цементу та його різновидів

Основні різновиди цементу

  1. Портландцемент. Цей різновид цементу користується найбільшою популярністю. Його активно застосовують не тільки в Україні, але і в багатьох європейських країнах. Так, даний цемент може бути використаний у разі, якщо необхідно підготувати монолітну конструкцію.
  2. Портландцемент з певними добавками. До складу такого виду цементу може вводитися шлак, оброблений вапняк. Нерідко такий цемент використовується при підготовці клінкеру.
  3. Шлакопортландцемент. Для його підготовки застосовують не тільки стандартні компоненти, але і спеціально підготовлений шлак. Досить часто шлакопортландцемент застосовують в разі, якщо здійснюється будівництво об'єкта, який розташовується під водою. Але при цьому важливо враховувати, що шлакопортландцемент не повинен перемерзати, оскільки це може негативно вплинути на склад.
  4. Глиноземистий цемент. Такий матеріал застигає в рекордно короткі строки. При цьому на його властивості не впливає надмірно висока температура, що особливо важливо.
При підборі цементу важливо враховувати не тільки його вигляд, але і марку. Так, для монолітного будівництва підійде цемент марки М400, а для створення високоміцних конструкцій - М700. У деяких випадках до складу цементу вводять додаткові компоненти.

На основі публікації сайту kaskadbeton.com.ua
Аватар Seo Николай Лисов
Журналист/foxsovet

Теги:цемент

Комментарии
avatar
Читайте также: