Новий будівельний матеріал – магнезитові плити

10.11.2021 299 0.0 0
Новий будівельний матеріал – магнезитові плити

Це новий, екологічно чистий матеріал, що широко застосовується в будівництві та для обробки приміщень. Товщина плит складає 3-50 мм. У плитах містяться волокна целюлози, оксид магнію та мінеральні добавки.

Застосування

Хоча цей матеріал з'явився на ринку нещодавно, популярність його стрімко збільшується. Покупці виділяють його серед величезної різноманітності будівельних та оздоблювальних матеріалів. Вся справа в тому, що магнезитові плити служать ідеальною основою для наклеювання шпалер, адже вони не потребують будь-якої додаткової обробки поверхні. Така властивість значно заощаджує тимчасові витрати. До того ж плити легко піддаються оштукатурюванню та фарбуванню. При необхідності їх можна легко розрізати ножем для гіпсокартону, пиляти ножівкою та свердлити. Це означає, що працювати з матеріалом дуже просто, не потрібно бути фахівцем у будівельній сфері.

У магнезитових плит безліч позитивних характеристик, тому їх часто використовують для утеплення будівель, оздоблення фасадів, виготовлення рекламних стендів, створення перегородок у житлових та офісних приміщеннях.
Сама поверхня магнезитових плит спочатку є гладкою, а це підходяща основа для оздоблювальних робіт будь-якого виду. Перший елемент стінової конструкції – це обрамлення фасаду, потім використовується магнезитова плита завтовшки від 12 до 15 мм. Далі формується ветробар'єр, встановлюється пароізоляційна плівка та шумопоглинаюча стрічка. Після цього створюється ветробар'єр завтовшки 25 мм. Завершення процесу є кріплення магнезитової плити, товщина якої становить 15 мм.

Варто відзначити, що важливість облаштування вітрової ізоляції визначається насамперед видом обрамлення фасаду, а також видом зовнішньої ізоляції, що використовується. При формуванні внутрішніх стін застосовують конструкції з алюмінієвих профілів. Саме на них кріпляться магнезитові плити, але при цьому їхня товщина не повинна бути більше 1 см. Це оптимальна товщина для виконання цього завдання. Щоб поліпшити звукоізоляцію перегородки між плитами акуратно прокладають шар мінеральної вати, але при цьому його товщина не повинна перевищувати 5 см.

Для утеплення стелі застосовується наповнення, у складі якого містяться: мінеральна вата завтовшки 1 см, пароізоляційна плівка та магнезитова плита завтовшки від 5 до 9 мм. Межтажні перекриття з використанням магнезитових плит представлені у вигляді металевої конструкції.

Переваги магнезитових плит

Потрібно знати, що використання магнезитових плит у будівництві поширене. Їх все частіше вибирають фахівці, оскільки плити не обтяжують фундамент. Можна здійснювати монтаж елементів фасаду у будь-яку пору року та за будь-якої погоди: неважливо, дощова або сонячна погода на вулиці, магнезитовим плитам нічого не страшно. Популярне поєднання легкого дерев'яного та сталевого каркасу з традиційними технологіями. Понад те, застосування цього матеріалу виключає «мокрі» роботи. Зменшується термін окупності вкладень і зводяться до мінімуму трудовитрати.

На думку експертів, магнезитові плити є негорючим матеріалом. Полум'я не поширюється на його поверхні, а димоутворююча здатність має низькі показники. Це робить матеріал абсолютно безпечним у використанні та дозволяє значно знизити ймовірність пожежі. І також він є вологостійким, тепло- та звукоізоляційним.

Тверда лицьова поверхня плит допомагає уникнути пошкоджень і переломів. Плити можуть витримувати перепади температури повітря та підвищений ступінь вологості. Вони екологічно чисті, у складі не знайти таких компонентів, як азбест чи формальдегід. Для людини та навколишнього середовища такий матеріал не становить жодної небезпеки.

Магнезитові плити – це довговічний, практичний, зносостійкий та високоякісний матеріал, який широко використовується при будівництві та оздобленні різних приміщень. З його допомогою вдасться не тільки утеплити кімнати та виконати оздоблення фасадів, але й значно покращити звукоізоляцію. Завдяки безлічі переваг, матеріал стає все популярнішим на ринку, йому приділяється все більше уваги покупців.

Аватар Seo Николай Лисов
Журналист/foxsovet

Теги:магнезитові плити

Комментарии
avatar
Читайте также: