Коли варто відвідати стоматолога?

05.06.2022 2839 0.0 0
Коли варто відвідати стоматолога?

Багато людей не хочуть відвідувати стоматологів. Але робити це потрібно, бо лише регулярне лікування допоможе зберегти привабливу усмішку. Крім того, вирішення більш серйозних проблем потребує суттєвих вкладень, тож навіщо затягувати та витрачати більше? Стоматологія Позняки рекомендує перед лікуванням проконсультуватися з відповідними фахівцями. Вони зможуть дати цінні поради.

Коли без кваліфікованих стоматологів не обійтись?

Існує кілька ознак проблем, пов'язаних із ротовою порожниною, при виявленні яких необхідно відразу відвідувати стоматолога.

Біль у яснах чи зубах

Больовий ефект виникає за наявності серйозного запального процесу.

Проблеми з яснами

Десна можуть набухати або кровоточити. Періодично вони стають вразливішими. Неприємні відчуття посилюються в процесі чищення зубів або при вживанні твердої їжі. До стоматолога потрібно піти і у випадку, якщо такі проблеми є і в інших членів сім'ї.

Наявність імплантів

Щоб підтримувати у відмінному стані протези чи коронки, сучасні імпланти, необхідно відвідувати стоматолога. Він зможе оцінити їхній стан. За потреби може бути проведена заміна.

Проблеми зі здоров'ям

Нерідко проблеми із зубами чи з яснами виникають за наявності деяких захворювань внутрішніх органів. Регулярно відвідувати стоматолога слід при цукровому діабеті, при серцево-судинних захворюваннях. Якщо є:

  • ВІЛ;
  • СНІД, то без фахівця не обійтися.

На стан ротової порожнини впливає хіміотерапія чи прийом гормональних препаратів.

Вагітність

Жінка, яка виношує дитину, обов'язково має відвідувати стоматолога. Все тому, що протягом вагітності вона втрачає велику кількість корисних мінералів, а також вітамінів. Це певною мірою впливає на стан зубів. Своєчасна діагностика дає змогу встановити наявність проблем.

Проблеми з харчуванням

Якщо при споживанні холодної або гарячої їжі виникає біль, без допомоги стоматологів не обійтися.

Коли варто відвідати стоматолога?

Куріння та споживання тютюну

На стан зубів і ясен може вплинути регулярне споживання жувального тютюну, куріння трубки або сигарет. В якому б вигляді не був представлений тютюн, без регулярної діагностики не обійтися.

Клацання та біль у щелепі

Вирішити таку проблему самостійно неможливо. Тут потрібний кваліфікований стоматолог чи ревматолог.

Виразки у ротовій порожнині

Їхня поява може бути спровокована грибком, деякими видами бактерій, а також вірусами. Виразки можуть утворитися після встановлення деяких видів протезів. Самостійно вони не пройдуть. Позбавити таких проблем можуть лише фахівці.

Аватар Seo Николай Лисов
Журналист/foxsovet

Теги:стоматологія, стоматолог, лікар

Комментарии
avatar
Читайте также: