Як вибрати ортопедичний матрац для дорослих

07.11.2022 361 0.0 0
Як вибрати ортопедичний матрац для дорослих
Правильний ортопедичний матрац — запорука здоров'я та гарного самопочуття вранці. Якщо ви вирішили зайнятися питанням облаштування спального місця, рекомендуємо відповідально підійти до вибору аксесуарів. Виріб повинен відповідати вашій вазі, віку та баченню комфорту. У цій статті ми докладно розповімо, як обрати та де придбати якісний ортопедичний матрац в Україні. Зокрема, рекомендуємо ознайомитись з асортиментом українського виробника Matroluxe. На сайті представлений великий вибір різноманітних моделей, серед яких точно знайдеться потрібна вам.
 

Основні критерії вибору ортопедичного матраца

Існує низка критеріїв, які слід враховувати при виборі спального аксесуара:
  1. Тип. Перше, з чим потрібно визначитися — пружинний чи безпружинний матрац ви хочете. Обидва варіанти мають високі показники ортопедичності. У пружинних моделях за ортопедичні та анатомічні властивості відповідають саме пружини. У безпружинних — особливим чином підібране внутрішнє наповнення.
  2. Розміри. Цей параметр залежить від габаритів спального місця. Виріб повинен щільно прилягати до царгів ліжка і не їздити по основі. В іншому випадку, це може призвести до неспокійного сну і головних болів вранці.
  3. Жорсткість. За рівнем жорсткості всі моделі діляться на п'ять категорій: м'які, помірно-м'які, середньо-жорсткі, помірно-жорсткі та жорсткі. Різні типи наповнювачів забезпечують різну еластичність поверхні. Бальш м'якими та еластичними є натуральний латекс, пінополіуретан, а жорсткими — кокосова койра.
  4. Наповнення. У якості внутрішнього наповнення можуть виступати натуральні та штучні матеріали. Від їхніх властивостей залежить комфорт і ефективного нічного відпочинку.
  5. Навантаження. Не забувайте звертати увагу на параметр максимально допустимого навантаження на одне спальне місце. Його потрібно зіставляти з власною вагою і в жодному разі не перевищувати.
Як вибрати ортопедичний матрац для дорослих

Як вибрати внутрішнє наповнення

Якісний ортопедичний матрац для дорослих може мати у наповненні натуральні та штучні наповнювачі.

До найпоширеніших з них належать:
  • Пінополіуретан. Штучна піна, що складається з багатьох комірок, які наповнені повітрям і пов'язані між собою. Матеріал є в міру щільним, м'яким та еластичним. Він підвищує комфорт спального місця та відрізняється довговічністю.
  • Натуральний латекс. Цей наповнювач виготовляється з натуральної сировини. Тому в ньому не заводяться пилові кліщі та хвороботворні бактерії. Латекс не має гідних аналогів, тому що володіє унікальними властивостями. Це в'язкоеластичний наповнювач, який дозволяє прийняти максимально зручну позу під час сну.
  • Кокосова койра. Кокосові плити виготовляються з натуральних волокон кокосу та відрізняються підвищеною жорсткістю. Матеріал наділяє поверхню спального місця ортопедичним ефектом та забезпечує правильну підтримку хребта.
  • Memory Foam. Піна з ефектом пам'яті повністю повторює контури тіла сплячого і не надає зворотного тиску. Завдяки цьому вона сприятливо впливає стан м'язів і суглобів.
  • Термовілок. Нетканий матеріал, що складається з натуральних та синтетичних волокон. Підвищує жорсткість та зносостійкість виробів.

Додаткові параметри ортопедичних матраців

Крім базових параметрів, існують додаткові, від яких також залежатиме комфорт та довговічність ортопедичного матраца.

На що ще звернути увагу:
  • ортопедичний та анатомічний ефект — ці властивості необхідні для підтримки хребта у правильному положенні. Тільки за такої умови м'язи, що його підтримують, зможуть повністю розслабитися та відпочити;
  • повітропроникність — якщо виріб добре пропускає повітря, в ньому не будуть накопичуватися пил і волога, які можуть спровокувати алергію;
  • гіпоалергенність — у багатьох людей є алергія на синтетичні матеріали. У такому випадку вам підійдуть виключно натуральні моделі;
  • зонування поверхні — додаткова властивість, що забезпечує належну підтримку кожної частини тіла. Може бути присутня, як у пружинних, так і в безпружинних матрацах;
  • різнобічна жорсткість — якщо ви віддаєте перевагу різній жорсткості спального місця в залежності від пори року, зверніть увагу на моделі, які мають цю характеристику.
Переходьте на сайт виробника Матролюкс, щоб замовити матрац ортопедичний у Києві та інших містах України за розумною ціною.
 
 
 
 
Аватар king22 Yosyp Korol
Главред/foxsovet

Теги:матрац для дорослих, ортопедичний матрац, вибір матрацу, вибір ортопедичного матрацу

Комментарии
avatar
Читайте также: