Як обрати та де купити безпечні кольорові лінзи?

15.11.2022 262 0.0 0
Як обрати та де купити безпечні кольорові лінзи?
З діоптріями чи без, кольорові лінзи є медичними засобами, які контактують з очима. Тому перед використанням варто проконсультуватись з офтальмологом. Лікар повинен перевірити, чи готові ваші очі до серйозного випробування, яким є кольорова оптика. Важливо перевірити стан рогівки, кон'юнктиви та слізної плівки. Ви можете не підозрювати, що маєте запалення тканин чи схильність до синдрому сухого ока. Офтальмолог це побачить за допомогою біомікроскопу та попередить про небезпеку. Звертайтесь до лікаря, навіть якщо хочете купити косметичні лінзи без діоптрій. 

Як обрати безпечні кольорові лінзи?

Фарбовані контактні засоби виготовляють із гідрогелю та силікон-гідрогелю. Зазвичай ці матеріали пропускають до поверхні рогівки достатньо кисню. Але наявність фарбників у тілі пластин значно знижує їх здатність проводити кисень. Тому варто звертати увагу на рівень киснепроникності різних моделей, та обирати ті, що краще "дихають". Також важливо обирати оптику перевірених виробників, аби не натрапити на небезпечні моделі з токсичними фарбниками.

Ми радимо спробувати кольорові лінзи Solente https://kyivlinza.ua/catalog/tsvetnye-kontaktnye-linzy/producer_solente/ — це український бренд оптики, який виготовляє продукцію в Європі. Тому усі засоби корекції, в тому числі кольорові, мають європейські сертифікати якості. У каталозі бренду є понад 50 варіантів природних та незвичних кольорів. Чим же особливі лінзи Solente:

  • Виготовлені із гідрогелю з великим вмістом води, тому вони м'які та комфортні.
  • Створені за методом Plusierus, який передбачає поміщення фарбників у капсули, які інтегруються у матеріал. Фарбник не контактує з очима та не перекриває зіницю.
  • Здатні змінювати колір світлих та темних очей. 
Як обрати та де купити безпечні кольорові лінзи?

Де купувати кольорові лінзи?

Щоб не натрапити на підробку чи небезпечні засоби корекції, купуйте їх у ліцензійних оптиках, або інтернет-магазинах, які їм належать. Не замовляйте лінзи на українських маркетплейсах чи в китайських магазинах. Там вони коштують дешевше, ніж оптика перевірених виробників. Але така економія може коштувати зору. Неякісні фарбники спричиняють серйозні алергічні реакції, а матеріали з низькими показниками киснепроникності призводять до гіпоксичних ускладнень. Ще нагадаємо, що контактні засоби не можна позичати у друзів, якщо не хочете лікувати кон'юнктивіт. 

Чи можна носити кольорову оптику щодня?

Кольорові лінзи вважаються косметичними, адже призначені для створення певного образу. Далеко не усі моделі можна носити протягом дня. Гідрогелеві пластинки пропускають занадто мало кисню, щоб бути безпечними протягом тривалого часу. Їх краще носити на свята, надягати на фотосесії чи прогулянки. Постійно носити можна тільки силікон-гідрогелеві моделі. Та й з ними варто бути уважними, дотримуючись рекомендованого режиму використання. 

Аватар king22 Yosyp Korol
Главред/foxsovet

Теги:кольорові лінзи, лінзи, вибір безпечних лінз, безпечні кольорові лінзи

Комментарии
avatar
Читайте также: