Як цікаво провести час з дитиною на канікулах

22.06.2022 655 4.0 0
Як цікаво провести час з дитиною на канікулах

Об‘єкт — діти. Час — літні канікули. Місія — весело та корисно провести час з дитиною. Труднощі — після трьох місяців літа треба повертатися до шкільного режиму, тому треба хоч трішки заохотити школяра до вивчення чогось нового. 

Батьки, не переживайте, ми вам допоможемо! Зокрема розглянемо, як краще вивчити деякі дисципліни: 

Історія

Важливо пам’ятати своє коріння та історію власної родини. Зробіть родинне дерево! Декілька ідей для креативного родинного дерева:

  1. родинне дерево: професії. Простежте, можливо, вже декілька поколінь займаються однією улюбленою справою;
  2. родинне дерево: національність. Дізнайтеся, яка кров тече у жилах вашої дитини;
  3. родинне дерево: генетика. Це радше задачка з біології. Дослідіть, у кого вдався ваш кучерявий кароокий син чи донька-брюнетка з тоненьким носиком.

Читання

Літо — час трішечки забути про шкільну програму та читати для душі. Виробіть у вашої дитини звичку читати! Ось тут є список книжок для дітей, які точно стануть улюбленими для вашої кровинки. Інтерактивні сюжети, захопливе фентезі, сміхотливі герої та безліч всього іншого на будь-який смак.

Географія

Нумо робити тиждень культури! Крутіть глобус, рандомно тицяйте в будь-яку точку та разом вивчайте світ. Організуйте географічну вікторину, приготуйте разом національні страви, пошукайте на YouTube відео з танцями цієї країни. Проявіть креатив! Можете навіть зробити собі костюми, подібні до національних. Нехай ваша дитина грається та навчається одночасно! :) 

Спорт

Дітям необхідно займатися спортом задля їхнього здоров’я та фізичного розвитку. Щоб весело та креативно провести разом час влітку, можна організувати естафети або навіть вигадати власний вид спорту. Естафети-квести на велосипедах, перегони на самокатах чи роликах, стрільба на міткість з водяних пістолетів… Гайда фантазувати!

Трудове навчання

Ваші руки з того місця, просто, можливо, ви ще не знайшли справу до душі. Ми пропонуємо вам декілька ідей проєктів, які ви можете зробити спільно з вашою дитиною:

  1. Плед для пікніку із лоскутів старої тканини;
  2. Повітряний змій для веселих ігор у вітряну погоду;
  3. Плетені кошики з лози для збирання фруктів, овочів та ягід;
  4. Будки для бездомних тварин;
  5. В’язані екоторбинки;
  6. Фотоколаж «Літні спогади».

Згадайте, за що вчителі з трудового навчання ставили вам 12 балів і навчіть вашу дитину проявляти свій креатив у праці.

Математика

Не пропускайте цей абзац, якщо ваше чадо заливається слізьми, тільки-но відкривши домашнє завдання з математики! Літо — це прекрасна нагода привити любов дитини до цієї науки. Ні, не прикладами й задачами. Логічними головоломками. Судоку, японські кросворди, кубик Рубіка, пазли… Безліч варіантів можна знайти як в магазині, так і у мережі. І обіцяю: цікаво буде навіть дорослим!

Хімія

Лабораторія у вас удома! Повірте, якщо ви покажете своєму школярику ці досліди, то дитина безповоротно закохається в природничі науки. Ось список безпечних домашніх експериментів:

  1. Ньютонівська рідина (дешевий експеримент з підручних матеріалів — крохмалю та води)
  2. Лавова лампа (так, ті самі залипалочки)
  3. Фараонова змія (складніший експеримент, але який ТОЧНО викличе у дитини захопливе «вау»)
  4. Невидимі чорнила (експеримент для дитячих секретиків)

Також рекомендуємо провести експеримент з виготовлення системи для фільтрування води.

Вік живи —  вік учись, так говорять? Не бійтеся дізнаватися щось нове в тандемі з вашою кровинкою

Аватар Seo Николай Лисов
Журналист/foxsovet

Теги:канікули, діти

Комментарии
avatar
Читайте также: