Як часто варто відвідувати гінеколога

01.01.2024 381 5.0 0
Як часто варто відвідувати гінеколога

Кожна жінка, яка дбає про своє здоров'я, повинна відвідувати гінеколога не менше 1-2 разів протягом року. При цьому записатися на консультацію до гінеколога потрібно навіть у тому разі, якщо немає жодних скарг.

У яких випадках точно потрібна консультація гінеколога

Важливо розуміти, що огляд, виконаний гінекологом, – це можливість своєчасно виявити всі проблеми, а також пройти курс лікування. Досвідчений гінеколог Миколаїв може допомогти у таких випадках:

  • порушення менструального циклу;
  • інфекційні чи запальні захворювання;
  • дискомфорт під час інтимної близькості;
  • не типові виділення;
  • вагітність чи підготовка до неї;
  • наявність певних хронічних гінекологічних захворювань.

Фахівці рекомендують відвідувати гінеколога за тиждень до того, як має розпочатись менструація. Допускається відвідування фахівця і через 5-7 днів після того, як менструація закінчиться. Якщо людина вирушатиме до гінеколога, але особливих скарг немає, то може знадобитися здача кількох аналізів. В обов'язковому порядку слід проводити відповідне цитологічне дослідження, а також мікроскопію урогенітальних виділень. Все це дозволить точно встановити, чи здорова дівчина чи ні.

Якщо є скарги

Якщо є певні скарги, то професійний гінеколог може призначити додаткові спеціальні аналізи і навіть обстеження. Так, може знадобитися ультразвукове дослідження органів малого тазу та молочних залоз. У деяких випадках проводять додаткову перевірку щитовидної залози. Після того, як гінеколог оцінить стан людини, буде при необхідності призначено лікування. Все це буде зроблено максимально швидко та грамотно.

Як часто варто відвідувати гінеколога

Чому слід із встановленою періодичністю відвідувати гінеколога

Своєчасне відвідування цього фахівця та запис на сайті zdravo.life має справді важливе значення. Зумовлено це кількома ключовими причинами:

  • Ряд захворювань розвиваються досить швидко та практично безсимптомно. Якщо ж у жінки з'являються певні скарги, то захворювання може перейти у важку форму. Все це призведе до того, що буде потрібне більш тривале лікування.
  • Деякі гінекологічні захворювання можуть спричинити безпліддя.
  • Якщо рівень гормону зміниться у разі захворювання яєчників, це може стати причиною появи деяких ускладнень.

Щоб отримати від відвідування гінеколога максимум користі, дуже важливо правильно вибирати спеціаліста. Звертати потрібно на багато аспектів. Наприклад, потрібно враховувати наявність досвіду, кваліфікацію та багато іншого.

Аватар Seo Николай Лисов
Журналист/foxsovet

Теги:здоров'я, медицина, гінеколог

Комментарии
avatar
Читайте также: