Чим корисний секс для здоров'я

13.11.2020 1264 0.0 0
Чим корисний секс для здоров'я

Сексуальне здоров'я - це більше, ніж просто запобігання хворобам і незапланованої вагітності. Секс - важливий фактор у житті та здоров'ї кожної людини і приносить багато переваг у всіх сферах життя:

  • фізичний
  • інтелектуальний
  • емоційний
  • психологічний
  • соціальне

Більше корисної інформації про секс та сексуальне здоров’я на порталі -tobiporada.com.ua/category/seks.

Яку користь секс може принести вашому тілу?

Дослідження показують, що секс може бути хорошим тренуванням для серцево-судинної системи для молодих чоловіків і жінок. Серед переваг, які ви можете отримати від сексу, є:

  1. зниження артеріального тиску
  2. спалювання калорій
  3. підвищення здоров’я серця
  4. зміцнення м’язів
  5. зменшення ризику серцевих захворювань, інсульту та гіпертонії
  6. підвищення лібідо

Люди з активним статевим життям частіше займаються фізичними вправами та мають кращі дієтичні звички, ніж ті, хто менш активний сексуально. Фізична підготовленість також може покращити сексуальні показники в цілому.

Посилення імунної системи

При дослідженні імунітету у людей, що перебувають у романтичних стосунках, люди, які часто мали статеві контакти (один-два рази на тиждень), мали в слині більше імуноглобуліну А (IgA). Люди, які мали рідкі статеві стосунки (рідше одного разу на тиждень), мали значно менше IgA.

IgA - це антитіла, які відіграють роль у запобіганні хворобам і є першою лінією захисту від вірусу папіломи людини.

Кращий сон

Ваше тіло виділяє окситоцин, який також називають гормоном «любові» або «близькості», та ендорфіни під час оргазму. Поєднання цих гормонів може діяти як седативний ефект. Покращення сну може сприяти на:

  • імунну систему
  • довший термін життя
  • більше енергії протягом дня
  • полегшення головного болю

Інше дослідження показує, що сексуальна активність може забезпечити повне або часткове полегшення мігрені та скупчення головних болів.

Як секс впливає на чоловіків та жінок

Недавній огляд показав, що чоловіки, які частіше мали статевий акт, мали менший ризик розвитку раку простати. Одне дослідження показало, що чоловіки, які в середньому мали від 4 до 7 еякуляцій на тиждень, мали на 36 відсотків менше шансів отримати діагноз раку передміхурової залози до 70 років. Це порівняно з чоловіками, які повідомляли про еякуляцію в середньому 2, 3 або менше разів на тиждень.

Для чоловіків секс може навіть вплинути на смертність. В одному дослідженні, яке проводилось протягом 10 років, повідомлялося, що чоловіки, які мали два і більше оргазмів на тиждень,на 50 відсотків нижчий ризик смертності.

Хоча результати суперечливі, якість та стан здоров’я сперми можуть зростати із збільшенням статевої активності, як показують деякі дослідження.

Сексуальна активність у жінок може привести до:

  • поліпшення контролю сечового міхура
  • полегшення менструальні та передменструальні спазми
  • формування сильніших тазових м’язів
  • допомагає виробляти більше вагінального змащення
  • потенційно захистить вас від ендометріозу або розростання тканини поза маткою

Половий акт може допомогти зміцнити тазове дно. Жінки, які продовжують бути сексуально активними після менопаузи, рідше мають значну атрофію піхви або витончення вагінальних стінок. Атрофія піхви може спричинити біль під час сексу.

Як секс впливає на психічне здоров’я?

Сексуальна активність із партнером або за допомогою мастурбації може забезпечити важливі психологічні та емоційні переваги. Як і вправи, секс може допомогти зменшити стрес і тривогу та виробляє гормон щастя.

Дослідження показують, що сексуальна активність регулює :

  • задоволення своїм психічним здоров’ям
  • підвищений рівень довіри, близькості та любові у ваших стосунках
  • покращена здатність сприймати, ідентифікувати та виражати емоції
  • зменшення використання вашого незрілого механізму психологічного захисту або психічних процесів для зменшення стресу від емоційних конфліктів

У старшому віці сексуальна активність може вплинути на ваше самопочуття та здатність мислити. Дослідження показали, що сексуально активні дорослі у віці від 50 років мали кращу пам’ять. Вони також рідше відчували депресію та самотність.

Секс є важливою частиною життя та загального добробуту. Фізичні та емоційні переваги, такі як зниження ризику серцево-судинних захворювань, покращення самооцінки тощо, можуть бути наслідком сексу.

Заняття іншими приємними видами діяльності, такими як фізичні вправи, спілкування з домашнім улюбленцем та наявність міцної мережі друзів, потенційно можуть запропонувати ті самі переваги. Секс - це лише один із способів поліпшити якість вашого життя.

Джерело: https://tobiporada.com.ua

Аватар Seo Николай Лисов
Журналист/foxsovet

Теги:секс

Комментарии
avatar
Читайте также: